טיפול רגשי וטיפול מיני
טיפול רגשי
מתי כדאי לי להגיע לטיפול?
אם את.ה מרגיש.ה תקוע.ה, ורוצה לעשות שינוי מעמיק ולשפר את איכות החיים; אם זיהית שיש דפוסי חשיבה או התנהגות שמעכבים אותך בחייך; כשאת.ה זקוק.ה לליווי ותמיכה בהתמודדות עם מגוון מצבי חיים והתמודדויות רגשיות: דיכאון והפרעות מצב רוח, חרדה, מצבי לחץ ומשברי חיים, קשיים בזוגיות וביצירת זוגיות, קשיים במיומנויות חברתיות, קשיים סביב דימוי עצמי, קשיים רגשיים סביב הריון ולידה ועוד. בכל המצבים הללו, טיפול רגשי יכול לשפוך אור על הקשיים ולהביא לשינוי עמוק ורצוי בחייך.
אני מטפלת בגישה פסיכודינמית ומשלבת כלים וטכניקות מעולם ה-CBT והמיינדפולנס.
בטיפול נתמקד בזיהוי דפוסים מחשבתיים לא יעילים ובכלים לשינוי התנהגותי, ונשלב אותם עם הבנה של דפוסים רגשיים: נתבונן בהיסטוריה ההתפתחותית, הרגשית והמשפחתית וכיצד היא מתקשרת לדפוסים המקשים עלינו בהווה. נתרגל הקשבה לגוף באופן נטול שיפוטיות, במטרה לחזק את החיבור לגוף ולשפר את יכולתנו להתמודד עם מצבי דחק שונים.
טיפול מיני
עבורי, טיפול מיני הוא סוג של שליחות. אני מאמינה שלכל אחד ואחת מגיע לחוות מיניות מיטיבה ומספקת.
אנחנו חיים בתקופה משונה. מצד אחד, נדמה שהחברה המערבית עסוקה במין ובמיניות באופן תמידי ואנחנו מוצפים במידע ומסרים אודות מיניות כמעט בכל מקום. אך מצד שני, נראה כי מבחינה רגשית אנחנו לא בהכרח מתקדמים יחד עם הטכנולוגיה, ולמרות שמיניות היא חלק טבעי ובלתי נפרד מהחיים של כולנו – היא עדיין נושא שאפוף בשתיקה, הסתרה ובושה. בטיפול המיני אנו שואפים לעודד שיח ופתיחות, ולאפשר מקום מכיל, בטוח ומכבד על מנת שניתן יהיה להציף את הקשיים, להתבונן בהם ולהביא לשינוי.
מיניות היא לא רק יחסי מין.
היא חלק בלתי נפרד מהיותנו בני אדם ונוכחת בחיינו מגיל צעיר מאוד. מיניות היא גם אחד המדדים שמשפיעים על איכות החיים שלנו ונוגעת בתחומים רבים – זוגיות, דימוי עצמי, דימוי גוף, הורות, תפקידי מגדר ועוד. אנשים רבים מתמודדים עם לבטים וחששות, עם עליות וירידות בכל הנוגע למקום של המיניות בחייהם. הריון, מחלה, הורות, משברי חיים, אובדנים – כל אלו עשויים להשפיע על היכולת שלנו לחוות מיניות וליהנות ממין בשלבים שונים בחיים.
בעיני, עבור אנשים שחווים קשיים במיניות, ההחלטה להגיע לטיפול מיני היא בעצם החלטה להפסיק להתפשר, ולעשות מעשה על מנת לשפר את איכות החיים שלהם. חוסר סיפוק והנאה מחיי המין הן תחושות שכיחות, ולרוב יש מה לעשות לגביהן. אז למה לא בעצם?
מתי כדאי לי/לנו להגיע לטיפול מיני?
כאשר את.ה רוצה לעשות שינוי בתחום המיניות בחיים. כשיש תחושה של חוסר סיפוק והנאה מחיי המין, במצבים של קושי בהיבטים שונים של התפקוד המיני (כגון: קשיים בזקפה, באורגזמה, כאב בעת יחסי מין), כאשר את.ה מזהה רתיעה ממין ומיניות או שישנם פערים בחשק המיני בין בני זוג ברמה כזו שמפריעה לאחד מבני הזוג או לשניהם.
הטיפול הוא טיפול שיחתי ורגשי, ללא מגע, המשלב תרגילים התנהגותיים ותרגילי חיבור גוף ונפש. רוב התרגילים נעשים בבית, תוך מתן כבוד לפרטיות המטופלים והתאמה לצרכיהם הספציפיים. כשמדובר בנשים או גברים הנמצאים בזוגיות קבועה וארוכת-טווח, לרוב אמליץ ששני בני הזוג יגיעו לטיפול.